Nieuws

Nieuwsbrief – maart 2020

Toekenningen bijdragen voor individueel gedupeerden en particuliere initiatieven

Het bestuur van de Stichting Leefomgeving Schiphol heeft op 19 maart jl. besloten om bij 9 individueel gedupeerden isolatiemaatregelen uit te laten voeren. In overleg met de betrokken bewoners worden de werkzaamheden gepland en uitgevoerd.

Ook is besloten om aan 4 particuliere initiatieven een subsidie van in totaal € 23.500,- te verlenen.

Schoolplein De Springschans Uithoorn

Het schoolplein wordt niet alleen gebruikt door de leerlingen van de school maar ook kinderen van de naschoolse opvang en uit de wijk kunnen hier spelen. Op het schoolplein wordt de ondergrond van 3 speeltoestellen vernieuwd en wordt 1 van de speeltoestellen vervangen. Door de investering in het schoolplein ontstaat in de wijk voor alle kinderen een kwalitatief betere plek om te spelen. Met de bijdrage van SLS wordt een nieuw speeltoestel aangeschaft.

Sprookjesconcert voor kinderen – Uithoorn

Bij dit concert maken kinderen kennis met klassieke muziek. Doel is gevoel van saamhorigheid. Door dit samen te beleven en samen de middag door te brengen wordt het gevoel van saamhorigheid versterkt. De bijdrage van SLS is o.a. voor de technische ondersteuning.

Mobiele expositie & promotieruimte De Kwakel

Een bijdrage is gegeven voor de aanschaf van een mobiele expositie- en promotieruimte. Door exposities te organiseren en de ruimte beschikbaar te stellen aan verenigingen kunnen mensen bij elkaar worden gebracht.  Daarmee wordt meer ook meer bekendheid gegeven aan de mogelijkheden van sport, cultuur en ontspanning in de gemeente.

Vrijheidsmaaltijd – Nieuw-Vennep

In het kader van 75 jaar bevrijding wordt een Vrijheidsmaaltijd voor de inwoners van Nieuw-Vennep georganiseerd. Bij deze maaltijd worden mensen samengebracht waarbij verhalen over de oorlog worden gedeeld. Doel hiervan is meer begrip voor elkaar en meer tolerantie creëren.

Naast deze kleine initiatieven heeft het bestuur ook besloten een subsidie van € 577.500,- te verlenen voor de nieuwbouw van ‘Het Dijkhuis’ in Oude Meer.

De huidige accommodatie is verouderd en is toe aan een grondige renovatie waarmee de toegankelijkheid van het gebouw toeneemt, de sanitaire voorzieningen en de keuken worden verbeterd en de uitstraling van het gebouw toeneemt. Hierdoor hebben de inwoners van de ORA-kernen (Oude Meer, Rozenburg en Aalsmeerderdijk) voor de komende jaren een moderne ontmoetingsplek.