Nieuws

Nieuwe speeltoestellen voor de Speeltuin in Burgerveen door subsidie SLS

De speeltuin in Burgerveen was na 15 jaar aan vernieuwing toe. De inwoners van Burgerveen willen graag beschikken over een speeltuin voor jong en oud waar niet alleen mensen uit Burgerveen kunnen spelen maar ook mensen vanuit de omliggende dorpen regelmatig gebruik van maken. De speeltuin ligt aan een straat met weinig verkeer en is een plek waar, op het vliegverkeer na, kinderen rustig kunnen spelen, ouders en omwonenden elkaar kunnen ontmoeten en waar men een (kinder)feestje kan geven. Ook de volwassenen uit Burgerveen en omstreken komen graag in de speeltuin om te sporten. Zowel voor jong en oud wordt hier bootcamp aangeboden en lekker gespeeld.

Door de gemeente Haarlemmermeer is een deel van de speeltoestellen vervangen. Helaas kon slechts een derde van de speeltoestellen terug worden geplaatst waardoor een groot leeg grasveld overbleef. De bewoners hebben bij SLS aangegeven dat er behoefte is aan extra speeltoestellen zoals een kabelbaan en een wipkip.

Met een bijdrage van SLS zijn nu 3 extra speeltoestellen aangeschaft en geplaatst. Op 28 oktober is de speeltuin met de nieuwe toestellen geopend.

Fotocollage Speeltuin Burgerveen

Griekspoor B.V. installeert de speeltoestellen: Graven, vullen, beton storten, afstellen
Het informatiebord met Stichting Leefomgeving Schiphol en Stichting Dorpsbelangen Burgerveen

In het Witte Weekblad Nieuw-Vennep en in HC Nieuws zijn in de papieren krant en de online krant op 4 november 2020 een aantal pagina’s besteed aan de vernieuwde speeltuin.
Online link: